En implantat er en mulighed, hvis du mangler én eller flere tænder.
Næsten alle kan få foretaget implantatbehandlinger – unge såvel som ældre. Der kan dog være forhold hos den enkelte, der gør, at en implantatbehandling ikke altid er en god løsning. En grundig undersøgelse hos tandlægen vil derfor afgøre, om det er den rette behandling for dig. Selvom behandlingen er omfattende og tidskrævende, kan et implantat være en fordelagtig behandling, da den ikke involverer andre tænder i munden.
Et implantat er en kunstig tandrod, der indsættes i kæbeknoglen. Implantatet er fremstillet af titanium, som kan vokse fast i kæben. Implantatet, der har form som en skrue, er normalt 3-5 mm tykt og 8-16 mm langt. Denne titaniumskrue opereres ind i kæbeknoglen. Implantatet vokser i løbet af nogle måneder sammen med knoglen og sidder derefter fast.
Når implantatbehandlingen er afsluttet, bør du fremover komme regelmæssigt til kontrol. I den forbindelse vil tandlægen også kontrollere og eventuelt justere din mundhygiejne.
Det er vigtigt, at tandkød og forlængerstykker holdes rene. Går der betændelse i tandkødet, er der risiko for, at implantatet går løs.